Pályázat a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt, KKETTKK CP-04 jelű pályázathoz.
Az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programok, művészeti tevékenységek
támogatása

FrontProgram

 

Célok:

Összességében cél a célcsoportok ismereteinek bővítése a témában és a területen, valamint szemléletformálás, a kritikai és értelmező gondolkodás kialakítása és/vagy annak fejlesztése, a társadalmi emlékezet ébrentartása egy jelentős és sok szempontból meghatározó történelmi esemény kapcsán. Cél az első világháború 100 éves évfordulójának megünneplése.

Megvalósítási időszak:
2017. 10. 01. – 2018. 05. 31. (8 hónap)

Program:

Flyboys – Égi lovagok (2006)
Hadak útján (2011)
Fegyverszünet karácsonyra (2005)
A fronton túl (1997)
Az árok (1999)
Akihez beszél a föld (2011)
Beneath Hill 60 (2010)
Nyugaton a helyzet változatlan (1979)

 

 

 

Axis &Allies 1914 (WWI 1914): történelmi, harci stratégiai játék, játéktáblája leképezi az első világháború országait; kiegészítői megfelelnek az 1. világháború harcászati és katonai eszközeinek.

https://szellemlovas.hu/webrend/images/termek_large/tarsas_1914axisallies_lrg.jpg

Fields of Despair (2017): a Fields of Despair egy két játékossal játszható stratégiai játék, mely az I. világhború nyugati frontján játszódó eseményeket hozza el nekünk.

https://szellemlovas.hu/webrend/images/termek_medium/tarsas_fieldsofdespair_med.jpg

Diplomacy: az intrika, a bizalom, és az árulás klasszikus játékaként ismert történelmi, harci stratégiai játék: a 20. század fordulóján, a hét európai nagyhatalom folytat küzdelmet a fennhatóságaikért. Hadseregek indítanak inváziót és vonulnak vissza, határok tolódnak el és a nagyravágyó hatalmak merész lépésekre szánják el magukat.

https://szellemlovas.hu/webrend/images/termek_medium/tarsas_diplomacy_med.jpg

 

Quartermaster General 1914: az első világháború helyzeteit, akadályait és kihívásait állítja a központba. A mikroszkóp alatt a hadászati, a technológiai és a szociális változások vannak. A rendhagyó és összetett stratégiai háborús játékban a hátországát kell irányítani; megállapítani mikor és hova kell ellátmány, hogyan szórjuk szét az erősítésünket és amikor nincs más választásunk, hogyan áldozzunk be erőforrásokat a nagyobb jó érdekében. Folyamatosan nehéz döntéseket kell tehát hozni.

https://www.szellemlovas.hu/webrend/images/termek_medium/tarsas_quarter_med.jpg

A játékok során előkerülő, az első világháborúval kapcsolatos ismeretek megszerzése, beépítése, megvitatása.

Hatás, eredmény:

 

 

 

EMMI